Stalling mogelijkheden Papendrechtse Ruiter Club

Het ‘thuis voelen’ is niet iets wat we alleen bij onze klanten willen laten ervaren, ook de paarden en pony’s moeten zich prettig en rustig voelen bij ons.

Manege PRC voldoet aan alle uiteenlopende wensen op het gebied van pensionstalling. Wij zijn in het bezit van een veiligheidscertificaat.

Binnenbak (20x60m) Buitenbak (20x60m) Terras
Binnenbak (20×60) Buitenbak (20x60m) Terras

Hieronder bieden wij u de nodige informatie m.b.t. de pensionstal varianten die wij u kunnen bieden. Voor specifieke wensen ten aanzien van de stalling van uw viervoeter kunt u altijd contact opnemen met Manege PRC. Om de prijzen aantrekkelijk te houden en dus personeelskosten laag, horen er bij stalling traditioneel ook automatisch verplichte bardiensten, gem. 7 uur per maand. Verder is er een klusdag in het voorjaar en in het najaar (van 9 tot 3 uur) waarbij met meerdere mensen een groter karwei wordt aangepakt. Ook een voerbeurt in het weekend om 21:00 uur wordt via een schema uitgevoerd. Met de planning hiervan is het mogelijk om aan specifieke wensen als onregelmatig werk enigszins tegemoet te komen. Normaliter wordt er onderling geruild wanneer men onverhoopt niet kan. Afkoop van diensten is niet mogelijk, er zijn echter wel mogelijkheden om de dienst betaald door collega’s te doen die een zakcentje willen verdienen. Dit wordt doorgaans onderling geregeld.

Binnen de PRC zijn er in totaal 51 boxen beschikbaar, waarvan 13 boxen momenteel worden bewoond door manegepaarden, 9 van deze boxen zijn ponyboxen.

Stalling, boxen binnenstal PRC Paddock Weide
Stalling, boxen binnenstal Paddock (overdekt) Weide

Interesse in het huren van een box? Informeer bij het bestuur naar de beschikbaarheid. Hengsten zijn op stal niet toegestaan.

Mogelijkheden pensionstalling paard/pony

(tarieven op aanvraag)

Paard- volpension per maand
(inclusief 1 les per week)
Pony – volpension per maand
(inclusief 1 les per week)
Korting zelf uitmesten per maand (indien box bezet is)
Korting kuilgras/stro/hooi/biks in vakantieperiode per week paard
Korting kuilgras/stro/hooi/biks in vakantieperiode per week pony
Korting inzet PE lessen 30 min. les per keer
Korting inzet PE lessen 50 min. les per keer
Korting inzet PE lessen 60 min. les per keer
Borg

Overig (diensten)

Scheren paard
Scheren pony
Longeerservice (half uur longeren)
Losgooi service (ma t/m vr in paddock of wei zetten) kosten per maand
Extra eigenarenles per maand
Extra eigenarenles per keer
Extra kastje per maand
Staanplaats trailer per maand

Prijzen kunnen variëren als gevolg van grondstofprijzen.

* Indien een paard of pony wordt “uitgeleend” voor de lessen (inzet PE lessen) wordt er een deel van het lesgeld gerestitueerd aan de eigenaar die het paard of pony beschikbaar stelt. Op deze manier kan het dier bijdragen in de verlaging van de kosten. U heeft in overleg met de instructie altijd inspraak wie er op uw viervoeter rijdt.

Ingesloten bij uw pensiongelden.
Eén kastje en een dekenvak waar u gemakkelijk uw spullen in kunt opbergen. Gebruik hiervoor wel afsluitbare middelen. Muizen vinden deze dekens doorgaans ook lekker en warm. Het volledige terrein is afsluitbaar en bewaakt. Het is niet toegestaan dekens e.d. op te slaan in de stalruimten op last van de brandweer en veiligheidseisen.

Lessen
Als manege bieden wij u als pensionklant naast de groepsles ook privé, dressuur en springles. Ook zijn er regelmatig speciale clinics en springlessen. Deze extra lessen zijn niet in de pensionprijs inbegrepen.

Verdere informatie
Voor onze paarden hebben wij de mogelijkheid tot weidegang, er zijn 2 longeercirkels en binnen- en buiten paddock. Naast een groot aantal ruime boxen hebben wij meerdere spuitplaatsen. Alles ingericht voor een optimale verzorging van het paard of de pony. De PRC is in het rijke bezit van een binnenbak 20×60 meter, buitenbak 20×60 meter, kleine en grote longeercirkel en paddock 20×40 meter overdekt. De stallen worden elke dag voorzien van voldoende stro of vlas en worden dagelijks uitgemest door ons stalpersoneel. (Eigenaren kunnen er ook voor kiezen om zelf uit te mesten.) Onze boxen zijn niet voorzien van een systeem dat automatisch uitmesten mogelijk maakt.
Er wordt zes keer gevoerd per dag, drie keer hard voer en drie keer kuilgras. Het water in de stallen wordt gegeven via automatische drinkbakken, welke verwarmd worden in de winter.

’s Zomers bieden wij de ruiters – voor zowel pony en paard – de gelegenheid om op een gezellige en ontspannen manier van de ruitersport te genieten tijdens de befaamde Papendrechtse Ruiterdagen. 1x in de maand zijn er KNHS regiowedstrijden. Hier wordt gestart vanaf de basis B tot aan Z2 niveau

Om deel te kunnen nemen aan de lessen of een pony/paard in pension te hebben dient een ieder lid te zijn van de PRC. De contributie bedraagt op dit moment: 97,50 euro per jaar, bijkomend gezinslid wonend op het zelfde adres 25,00 euro per lid extra.

Weidegang
In de zomermaanden bestaat de mogelijkheid uw paard op toerbeurt op ons weiland (verdeeld in 8 afgezette vakken) te zetten. Voor alle duidelijkheid: weidegang is geen aparte kostenpost, het stallingtarief blijft van kracht. Bij slecht weer is er ook een paddock beschikbaar.

Meer informatie? Neem contact op met het bestuur: bestuur@prcpapendrecht.com

N.B. Alle genoemde bedragen kunnen op voorstel van het bestuur worden gewijzigd.