Stap/Draf les:
De stap/draf lessen zijn in totaal 50 minuten.  Zodra een kind overgaat naar de halve bak les, zal hij of zij niet alleen de basis van het rijden hebben geleerd, maar ook alle dingen die bij paarden en paardrijden komen kijken.
Halve bak les:
De halve bak les is voor de ruiters die genoeg geleerd hebben in de stap/draf les en wat zelfstandiger kunnen gaan rijden. Zo leren ze nog beter sturen en worden ze meer een eenheid met hun pony. Bij deze lessen wordt de bak halverwege afgezet, zodat de instructeur altijd dichtbij is.
Hele bak les:
De hele bak les is voor de ruiters die zelfstandig kunnen rijden en wat moeilijkere oefeningen kunnen gaan leren. Het is de meest gevorderde les in de middag. Vanuit deze les kunnen de ruiters doorstromen naar de avondles zodra ze 12 jaar zijn en hier aan toe zijn. Deze lessen worden gegeven in een rijbak van 20 x 60 meter in groepen van maximaal 6 ruiters zodat er altijd persoonlijke aandacht per ruiter is.
Ochtend/avond les:
Deze lessen zijn voor de ervaren ruiters of ruiters ouder dan 12 jaar. Deze lessen worden gegeven in een rijbak van 20 x 60 meter en zijn toegespitst op het nivo van de deelnemende ruiters. Ook kunnen hier verschillende onderdelen van wedstrijden worden geoefend.

Thema lessen:
Op de woensdag avond zullen er lessen met een special thema gegeven gaan worden. Dit zodat alle ruiters de kans krijgen om naast de dressuur ook eens andere takken van de paardensport te beoefenen. Bij deze lessen kan je denken aan caroussel rijden, waarbij je twee-aan-twee met een groep dressuuroefeningen uitvoert; proefgerichte lessen, springles en working equitation.

De lessen zullen plaatsvinden van 20.00-21.00, waarbij indien nodig in het eerste/laatste kwartier op- of afgebouwd wordt. Wil je meedoen aan één van deze lessen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar bestuur@prcpapendrecht.com. Geef in je mail goed aan om welke les het gaat. Voorlopig zijn deze lessen alleen voor ruiters van de avondlessen, we zijn mogelijkheden aan het bekijken om dit ook voor middagruiters te organiseren.

Per les is er een beperkt aantal plekken beschikbaar, je wordt door de instructie ingedeeld naar niveau. Zowel manege ruiters als eigenaren kunnen zich inschrijven. Wanneer er meer mensen zich aanmelden dan er plekken zijn, zal je op de reserve lijst geplaatst worden.

Afmelden van een les:
In verband met onze planning dienen lessen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgemeld. In overleg kan deze les dan worden ingehaald op een ander tijdstip/dag. Indien 24 uur van tevoren geen afmelding is ontvangen zijn wij genoodzaakt de les in rekening te brengen. Inhalen is dan ook niet mogelijk.

Email afmelden les: bestuur@prcpapendrecht.com

Telefonisch bereikbaarheid

Manege PRC is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar vanaf 16:00 uur, op woensdag en zaterdag vanaf 13:00 uur. Zondag is de manege in principe gesloten (tenzij er activiteiten zijn). Telefoonnummer: 078 6155616 .


Leave Comment