Recreantenproeven PRC

De PRC Recreantenproeven zijn een leuke aanvulling op de lessen en een goede oefening. Je rijvaardigheid wordt beoordeeld door een onafhankelijk jury.

Data 2018

  • zondag 4 februari
  • zondag 22 april
  • zondag 30 september
  • zondag 18 november

De opzet van de proeven is nieuw en de indeling wordt nog bekend gemaakt.

Kosten deelname per proef: € 10,- p.p. Wedstrijdkleding is niet verplicht. (Een nette rijbroek en een shirt met lange mouwen volstaat ook).

PRC Recreantenproeven. Wat is dat?

Middagruiters:

Je rijvaardigheid wordt beoordeeld door een onafhankelijk jury en genoteerd op een puntenrapport. Als je voor de eerste keer meedoet dan zul je starten in de klasse Bixie AA. In de klasse AA mag een naastloper meelopen. Naast de baan staat tijdens de proeven een voorlezer, die rustig voorleest en uitlegt wat de ruiter moet doen. De ruiters hoeven niet in officiële wedstrijdkleding te rijden, maar moeten er natuurlijk wel “netjes” uit zien!
Na klasse AA kun je als je voldoende winstpunten hebt verzameld doorstromen naar klasse Bixie A daarna naar klasse Bixie B en vervolgens naar B (KNHS).

Wat doet de jury?
De jury maakt een puntenrapport op waarbij gelet wordt op o.a. de houding van de ruiter, het aansturen van de pony, het gebruik van de hulpen , het maken van de figuren en natuurlijk het plezier dat de ruiter uitstraalt.

Hoe kun je meedoen?
Inschrijven kan vanaf 3 à 4 weken voorafgaand aan een proef. Aankondiging verloopt via posters die her en der in de manege ophangen. In de kantine ligt achter de bar een map met de inschrijflijst.

Overige informatie
De kosten zijn € 10 p.p. en moeten worden voldaan op de dag van de proef.
Uiterlijk 1 week voor de proef wordt de startlijst opgehangen in de kantine en op de website gepubliceerd.
De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine en iedere deelnemer ontvangt daarbij zijn puntenrapport.

XL-ruiters
De Recreantenproeven zijn een leuke aanvulling op de lessen en een goede oefening.
Je rijvaardigheid wordt beoordeeld door een onafhankelijk jury. De ruiters hoeven niet in officiële wedstrijdkleding te rijden, maar moeten er natuurlijk wel “netjes” uit zien!

Na klasse B kun je als je voldoende punten hebt verzameld doorstromen naar klasse L. De proeven die worden gereden zijn de officiële proeven wedstrijddressuur van de KNHS.

Wat doet de jury ?
De jury maakt een protocol (puntenrapport) op waarbij gelet wordt op o.a. de houding en zit van de ruiter, het aansturen en controleren van het paard, het gebruik en effect van de hulpen, het maken van de figuren en natuurlijk het plezier dat de ruiter uitstraalt.

Hoe kun je meedoen?
Inschrijven kan vanaf 3 à 4 weken voorafgaand aan een proef. Voorwaarde is dat je rijdt in de ochtend- of avondles. Aankondiging verloopt via posters die her en der in de manege ophangen en via de instructie.In de kantine ligt achter de bar een map met de inschrijflijst. Geef aan op welke pony of paard je mee wil doen en vul een 1e keuze maar ook een 2e keuze in.

Overige informatie
De kosten zijn € 10 p.p. en moeten worden voldaan op de dag van de proef. Uiterlijk 1 week voor de proef wordt de startlijst opgehangen in de kantine en gepubliceerd op de website.

Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de kantine en ontvangt iedere deelnemer zijn persoonlijk protocol.